Ska jag blogga?

Det är ju så många som bloggar. Så många som skriver om utmattning, hur de mår och hur de gjort för att må bättre igen. Vad kan jag tillföra?

En stor del i min bearbetning har varit att skriva. Jag har skrivit i en hederlig gammal anteckningsbok som jag har liggande vid sängen. Mina innersta tankar, hur jag mår och vad jag gjort den dagen.

För ett tag sen började jag även formulera vad jag kommit fram till i min bearbetning och de texterna har jag istället skrivit på min iPad i OneNote. Jag skrev dem för min egen skull, för att jag skulle kunna gå tillbaka och se vad jag faktiskt landat i. När jag läser dessa texter så fick jag för mig att de kanske är till hjälp för någon mer. Någon som precis som jag är sjukskriven eller någon som är anhörig, vän, kollega, chef. Eller bara någon som är nyfiken vad detta med utmattning egentligen handlar om. Och då började jag fundera på att blogga. Den tanken har fått mogna i veckor, kanske månader och nu bestämde jag mig för att börja.

Pirrigt! Även om jag är en väldigt öppen person som ofta delar med mig av mina tankar till mina vänner på Facebook så är det ju något helt annat att dela med mig i ett forum där alla kan läsa. Men jag vill gärna att all min smärta och sorg som utmattningen har inneburit kan leda till något gott, om det så bara är för en enda.

Jag har inte sanningen. Jag kan bara dela med mig av mina erfarenheter och mina slutsatser om mig. Men i kombination med alla andras berättelser kanske min berättelse är en liten pusselbit som leder till ökad förståelse för utmattningssyndrom för någon.

9 reaktioner till “Ska jag blogga?

 1. Så klart att du skall skriva/blogga Anna.
  Samtidigt som det blir en läkande/ reflekterande process för dig själv, kommer det finnas medmänniskor som kommer känna igen sig i det du skriver. För du är inte ensam, även om det många gånger känns just så. Känner själv igen mig i vissa stmptomer innan jag lärde mig förstå mitt psyke, vad det var som hände”igentligen” när jag själv kände att jag höll på att dö. Jag hade den otroliga turen att träffa en nyutbildad läkare som började lägga ihop 1+1 och det visade sig att jag led av för tidig hormonbrist. I dag står denne läkare mig varmt om hjärtat. Precis som du gör min modiga svägerska❤️

  Gillad av 1 person

 2. Bra att du bloggar om detta. Jag tror att det kan bl a öppna ögonen på fler som kan känna igen sig. Samtidigt får ju du reflektera mycket själv vilket jag tror kan hjälpa dig att inte hamna där igen. Om du skulle kunna tänka dig att prova på körsång någon gång framöver när du känner att du orkar med det så rekommenderar jag det. Finns forskning på bla att måbrahormoner utsöndras. Sedan talar jag förstås av egen erfarenhet. Sedan kanske vi kan ta en promenad i Mellsta om du vill. Många stora och varma kramar.

  Gilla

 3. Med risk för att bli tjatig o upprepa mig, så skriver jag igen. Hittar inte mina tidigare kommentarer till dig, men jag är inget tekniskt geni direkt o med en utbränd hjärna blir det ibland lite fel.
  Vill tacka dig för ditt mod o din styrka. Känner igen mig i det mesta du skriver om.
  Även jag bloggar lite kring detta så besök gärna min sida om du vill.
  Stort tack, ser fram emot att få följa din resa

  Gilla

  1. Tack igen 😊 Jag har försökt gå in på din sida men får bara felmeddelande att den här sidan är borttagen. Vad har du för webbadress på den så kan jag prova att skriva in den?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s