Ett hjärta av guld

Namnet på min blogg ”Ett hjärta av guld” kommer dels från ett vackert halsband jag fick en jul av mina barn där det stod inristat ”ett hjärta av guld”. Jag blev så oerhört glad att få det halsbandet, speciellt av mina barn som betyder så mycket för mig och som har fått växa upp med en mamma som varit sjuk i utmattning. Det kändes som ett fint kvitto på att jag har lyckats förmedla min stora kärlek till dem.

För ett tag sen fick orden ”ett hjärta av guld” en ny betydelse för mig när jag såg ett konstverk som min barndomsvän Annelie Jämte har gjort. Första gången jag såg konstverket grep det tag i hela mig och jag kunde inte sluta tänka på det. Så vackert och så sorgset. Det kändes som det var jag och min utmattning som speglades i denna vackra skulptur. Det känns som om det är min välvilja, all min kärlek till andra, som har gjort att jag själv satt mig i en bur som jag får kämpa för att ta mig ur. Jag fick sedan en mindre variant av denna skulptur som nu har en hedersplats i vårt hem. Det är också denna skulptur som får vara logga till den här bloggen.

Det är vackert att ha ett hjärta av guld och att vilja finnas där för alla andra. Men numera vet jag att den första man behöver ta hand om, hjälpa och älska är sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s