Rädsla

Vad som helst utom psykisk sjukdom känns det ibland. Flera gånger när jag mått som sämst har jag önskat att jag haft en ”riktig sjukdom” som kan opereras, som jag kan få medicin mot eller åtminstone att det hade varit en sjukdom som är accepterad och som alla förstår vad den innebär.

Det hade gått bra länge. Jag hade sakta, och vad jag trodde säkert, gått upp i arbetstid från det att jag blev sjukskriven i februari 2016 och den 1 september 2017 började jag jobba heltid igen. Det kändes som en seger! Jag var så lycklig. Skröt om det på Facebook. Som om jag bevisat något. Varit duktig igen.

Segern var kortvarig. Bara 5 veckor senare ramlade jag plötsligt ihop i hallen. Benen vek sig. Jag blev så rädd. Jag grät stora floder och andades tungt. Kände mig så besviken på mig själv att jag hamnade här igen trots att jag tyckte att allt gick så bra. Blev så arg på min kropp som protesterade när jag bara ville ha ett normalt liv. Jag blev sjukskriven igen.

Efter flera liknande händelser under hösten och vintern där benen inte bar mig så ringde jag vårdcentralen och frågade om det kunde vara något fysiskt ändå. Jag hade förväntat mig ett svar som ”med din sjukdomshistoria” och en beskrivning (för hundrade gången) om hur kroppen kan reagera på stress. Men denna läkare ville utesluta bl a MS och skrev remiss till magnetkameraundersökning. Jag fick en chock och blev ännu mer stressad av att det kanske ändå kunde vara något värre fel med mig.

Svaret på magnetröntgen var utan anmärkning. Ytterligare blodprov visade att allt är bra. Rent medicinskt alltså. Så det är ”bara” stress. Och det är jag glad för. Även om det innebär hårt jobb för att bli frisk. Jag kan i alla fall bli frisk!

1177 finns bra beskrivning över de reaktioner som stress kan ge ifall du vill veta mer.

En reaktion till “Rädsla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s